Webredacteur Vakmedianet

•Dagelijks nieuwsberichten schrijven voor ezines en websites voor HR- OR- en arbo-functionarissen (waaronder PW en ORNet). Het zijn websites met tussen 11.000 en 65.000 unieke bezoekers per maand. Professionals die dagelijks vakinformatie willen hebben op hun werkgebied.

•Community management voor platform-websites Over Duurzame Inzetbaarheid, ORNet, Over Het Nieuwe Werken. Interviews (waaronder deze beschuldiging van Jeroen Busscher), desk research met externe deskundigen. Webcare. Bezoekerscijfers drie maal zo hoog op congressen, social, ezine. Ook weer met meestal inhoudelijke artikelen (zoals deze over BYOD)!

•Campagnes voor congressen, opleidingen, seminars redactioneel ondersteund (met deze inmiddels beruchte uitspraak van Paul ter Wal), infomercials en advertorials ontwikkeld. Verslagen en reportages van congressen en evenementen in woord en ook beeld. Tweets (van <1000 naar >5000 volgers in 3 jaar!), posts op Facebook en LinkedIn.

Webredacteur Kluwer

Beheren van juridische informatie voor uitgaven van Kluwer Regulatory, zowel print als online. Belangrijkste werkzaamheden:

•Onderhouden van databases met juridische informatie op expertniveau voor meesters in de rechten.

•Hoofdredactie van AntwoordParaat, een database met vraag-antwoordteksten en korte dossiers voor inwoners van gemeenten.

Stapsgewijze instructies, trainingen en presentaties aan collega’s en auteurs.

Webredacteur Postbus 51 - Rijksoverheid

Contentredacteur bij Postbus 51, nu onderdeel van rijksoverheid.nl.

•Webteksten gemaakt bij de publieksvoorlichting over zorg, werk, inkomen, onderwijs en financiën.

•Diverse speciale projecten tekstueel begeleid, waaronder AWBZ, H1N1, gratis schoolboeken en gastouderopvang.

Webredacteur ASR

Webredacteur bij ASR (Fortis) Verzekeringen Nederland.

•Voor het intranet honderden berichten geschreven voor verkoopafdelingen en stafdiensten. Waaronder deze dialoog op afstand tussen een waakhond en een potentiële zondaar!

•Adviezen gegeven over tekstopbouw, plaatsingsvolgorde en aantrekkelijkheid van intra- en extranetberichten.

Webredacteur Toeslagen

Webredacteur en content manager bij de Belastingdienst Toeslagen. De eerste basisteksten, nieuwsberichten en FAQ’s ontwikkeld over de toeslagen vanuit beleidsteksten en technisch ontwerpen.