Wie is earnest?

Van-huis-uit ben ik een sociaal-economisch tekstschrijver en bedrijfsjournalist. Sinds 1994 werk ik als (web)redacteur bij en voor bank-verzekeraars, uitgeverijen, media, adviesbureaus en overheden. Ik heb gewerkt met vele content management systemen. Ik doorzie de structuur snel, waardoor ik collega's en externen wegwijs kan maken in het gebruik van nieuwe informatiesystemen en schrijf- en planningstechnieken (auteursmanagement).

De mens earnest is …

analytisch, communicatief en kan goed luisteren. Ik ben gefascineerd in de wisselwerking tussen mens en techniek. Dus combineer ik een talige met een technische achtergrond: ik ben Neerlandicus en informatieanalist. Uitzoeken en uitleggen is mijn motto.

Ik heb oog voor het belang van anderen en van “de groep”. Ik ben eerlijk, en hou van gemaakte afspraken. Die we dan door onverwachte zaken vele malen moeten bijstellen. Creatief zijn en improviseren doe ik graag, zodra er een goede aanleiding voor is. Ik hou van experimenteren, als we maar weten waarom. Gevoel voor humor kan ik bij dit alles heel erg waarderen.

En inderdaad: ik maak ook al 35 jaar wandelingen door heel Nederland, trektochten en fietstochten door prachtige natuurgebieden all over the world.

Wat levert u dat op?

Een duidelijke tekst, in begrijpelijke taal. Zodat u na een keer lezen weet waar het over gaat, hoe het ermee zit en wat u verder nog kunt of moet doen.

Wat vinden opdrachtgevers van earnest?

"Door zijn teksten zie ik veel sneller waar het nu echt om gaat."

"Hij zet de zaken duidelijk op een rijtje. Zo kan ik makkelijker verder werken."

"Een creatieve combinatie kun je gerust aan hem overlaten."

"Earnest is een fijne collega; consequent, geordend, een harde werker."

"Hij heeft een uitstekend overzicht van wat er speelt, een vlotte pen en kan bovendien snel beoordelen of iets kwaliteit heeft."

"Hij heeft me als beginnend freelance redacteur zeer goed begeleid. Hij is vriendelijk, behulpzaam, deskundig en weet de goede toon te treffen."

"Ernst is een zeer kundige, goed geïnformeerde redacteur. Hij schrijft voor eenieder begrijpelijke teksten. Met prikkelende koppen en nieuwsbriefonderwerpen weet hij bezoekers te verleiden tot het bezoeken van de website. Ook weet hij hoe je artikelen optimaliseert, zodat ze goed scoren in Google.

Earnest werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers, meestal in de zakelijke diensten. Bekijk het actueel overzicht van zijn opdrachtgevers. Voorbeelden van zijn werk kunt u vinden onder de knop “Wat doet Earnest?