De output van

 Earnest, hoe klinkt dat?

Ik ben vooral een schrijvende journalist en (web)redacteur. Ik maak mijn artikelen vooral door tientallen bronnen te onderzoeken. Betrouwbare, gezaghebbende bronnen waar ik de bruikbare informatie uit filter door te reduceren, deduceren en te combineren, zinnig contrasteren en in perspectief plaatsen. Dat geeft u het best mogelijke overzicht, en inzicht. Als je er op die manier over schrijft, word je informatie steeds beter. Doorwrochten. Zo ook met het onderwerp 'thuiswerken'. Dat viel een bureauredacteur van Radio 1 op, bij een stuk op de website ornet. Ze vroeg me om wat commentaar, en maakte er een soundbite van.

En zo klinkt mijn eerste radio-optreden (vanaf 2 minuut 30 sec)

Manager wordt professionele koppelaar

Thuiswerken. In 2020 werd het opeens wereldwijd een realiteit. Maar hoe stuur je een groep professionals aan die verspreid door het land werken? Die elkaar alleen zien over een webcam? Hoe zorg je in zo'n situatie voor bedrijfsinnovaties en persoonlijke ontwikkeling? Management consultant Jeroen Busscher schreef er een boek over.

En ik schreef de recentie, onder andere gepubliceerd op Facto

Hoe krijgen drukke mensen het minder druk?

“Er is een groot verschil tussen het druk hebben en je druk maken.” “Maar als je het druk hebt, dan ga je je vanzelf toch druk maken?” “Dus moet je je niet druk maken!” Praten over werkdruk lijkt vaak op dit surrealistische kip-eiverhaal. Wat was er eerder, de werkdruk of de zorgen erover? Annemiek Tigchelaar, werkdrukspecialist en senior Professional Organizer helpt u naar minder werkdruk.

Lees mijn interview met deze professional organizer

Of bekijk al mijn werk als:

Eerder stoppen komt niet van de grond

Bedrijven kunnen hun oudere werknemers fiscaal vriendelijk eerder met pensioen laten gaan. Daar kunnen ze van het Rijk subsidie voor krijgen. Maar de regeling is ingewikkeld, het prepensioen dat je dan krijgt is ongeveer de AOW voor alleenstaanden, en de bepaling wie ervoor in aanmerking komt ... wisselt nogal per sector waar je werkt(e). Dus had eind augustus 2021 ongeveer een kwart van de cao’s afspraken over deze Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). En die subsidie? Heet mdieu, en is zo ogelijk nog ingewikkelder.

Ik probeerde de knoop wat losser te maken, onder andere voor PW.

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Is er sindsdien veel veranderd? Ja, duizend duivelse details!

Hoe zeg je geel in groene letters?

Het was druk tijdens Hét Event Duurzame Inzetbaarheid. Niet minder dan 30 workshops en 4 plenaire sessies voor 700 (!) bezoekers. Een nieuw record! Waaronder deze vreemde vogels. Over elk denkbaar onderwerp rond 'duurzame inzetbaarheid', dat heerlijke containerbegrip, was wel iets te vinden. En voor wie denkt dat ze het werk nog wel aan kunnen: zeg maar eens dat iets geel is, als het er staat in groene letters.

Wat gebeurt er tijdens zo'n Event? Ik maakte en monteerde dit sfeer-videoverslag (video op speciaal verzoek)

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.