De output van

Langer werken, langer leven?

Overal leven mensen steeds langer. Maar niet per se gezonder. Als je wel gezond oud wilt worden, kan je dan beter zo snel mogelijk stoppen met werken om langer van het leven te genieten? Of kan je beter zo lang mogelijk doorwerken, omdat je zo lichaam en geest in topvorm houdt? Het is een tijdloze kwestie (..) waar veel onderzoekers hun tanden op stuk bijten. De kwaliteit van het werk, de waardering die je ervoor krijgt en hoe gezond je verder leeft zijn belangrijk. En verder zegt elk onderzoek iets anders. 

We raken er niet over uitgepraat. Hier is wat gesprekstof.

Reorganisaties? Dit is het topje van de ijsberg!

Of het aantal reorganisaties toeneemt? Ja! Roepen Renée Huijsmans en Rick van Herk volmondig. Ze zijn advocaat bij De Clercq Advocaten Notariaat. Ik interviewde ze voor ORnet, waar ze een workshop verzorgen over ... juist ja. Hoog WC-eendgehalte dus? In de (corona)herfst van 2020 kwamen veel reorganisaties naar buiten. Van Philips, ING, FrieslandCampina, Heineken, Hoogovens, NS, KLM (dat was een echte cliff hanger zelfs).

Een beetje waarheid zit er dus wel in deze infomercial ...

Of bekijk al mijn werk als:

‘Kruising tussen drilsergeant en zachtgekookt ei’

Millennials zijn de ideale werknemers om duurzaam in te zetten. De meesten zijn bloedserieus over hun eigen ontwikkeling. Toch is het managen van deze twintiger-dertigers geen sinecure. Gelukkig schreef een ervaringsdeskundige, Thijs Launspach er een boek over. ‘Werken met Millennials’. Een - niet te missen - interview (door een Gen X’er) met de auteur, een echte M. Clash of the Generations.

Interview over de combinatie: drilsergeant en zachtgekookt ei?

Hoe zeg je geel in groene letters?

Het was druk tijdens Hét Event Duurzame Inzetbaarheid. Niet minder dan 30 workshops en 4 plenaire sessies voor 700 (!) bezoekers. Een nieuw record! Waaronder deze vreemde vogels. Over elk denkbaar onderwerp rond 'duurzame inzetbaarheid', dat heerlijke containerbegrip, was wel iets te vinden. En voor wie denkt dat ze het werk nog wel aan kunnen: zeg maar eens dat iets geel is, als het er staat in groene letters.

Wat gebeurt er tijdens zo'n Event? Ik maakte en monteerde dit sfeer-videoverslag (video op speciaal verzoek)

Wenden? Wen er maar aan!

We leven in VUCA-tijden. Zeg maar: grillig, onzeker, chaotisch en ambigue. Alsof er 2,3 verschillende zaken door elkaar heen en gelijktijdig aan het gebeuren zijn. Het lijkt een beetje op de tijdsbeleving van de Maya's. Wat zeg je tegen mensen die zich daarop willen instellen? Bereid je voor op het volgende rondje in een achtbaan die je dacht te kennen, maar die toch heel anders gaat dan je ooit had kunnen bedenken. Marilijn Bouwmeester schreef zo'n boek. 

Een opzienbarend boek verdient een dito recentie!

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Is er sindsdien veel veranderd? Ja, duizend duivelse details!

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.