De output van

Long covid, ben je dan arbeidsongeschikt?

Bijna alle werknemers met langdurige coronaklachten worden arbeidsongeschikt verklaard. Maar een klein percentage, 9 procent verklaart het UWV volledig en duurzaam arbeidsongeschikt. Bij de meesten is herstel deels of geheel nog mogelijk, denkt het UWV. Een vreselijk staartje van een vreselijke ziekte. Maar: wat doe je als er snel veel informatie over iets nieuws komt? Kritisch bijhouden.  

Met succes, want dit artikel kwam ook op Arbo-Online.

Ze bestaan echt: beroepen waarin je niet oud wordt

Wie na z'n vijftigste een fysiek zwaar beroep uitoefent kan zich beter laten omscholen. Na die leeftijd doorwerken betekent dat je elk jaar 4 tot 6 maanden sneller oud wordt. Dat is makkelijk gezegd, zeker voor mensen die nu al de 50 zijn gepasseerd. Hoe kan je langer doorwerken in een fysiek zwaar beroep?  

Ik schreef in 2019 een kennisartikel over deze HR-klassieker voor PW

Word je hier gelukkiger van in je dagelijkse leven?

Stel je voor: een toekomst waarin we alles kunnen meten. Niet alleen IQ, ook Emotionele Quotient (EQ) en Spirituele Quotient (SQ). En misschien ook hoe gestrest je bent, wat je hormoonhuishouding is, wat je hebt gegeten, hoe goed je hebt geslapen en hoeveel je hebt bewogen. Niet alleen goed tegen ziektes en burn-out, maar ook om te zorgen dat mensen optimaal kunnen blijven functioneren. Meten is weten, dus …  

Wat vindt futuroloog Peter Joosten van zo'n Brave New Future?

 Het beste medicijn tegen stress: Blijven bewegen

Arko van Brakel is algemeen directeur van de Baak, het opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap en gelieerd aan VNO-NCW. Hij werd al snel een succesvol ondernemer. Juist daardoor kreeg hij al vroeg in zijn carrière te maken met een burn-out.

We hadden een plezierig gesprek over zijn burn-out (vond hij zelf ook!)

Kopje koffie, misschien?

Ik ben weer beschikbaar voor nieuwe opdrachten! Klik op de knop Contact en we praten verder. (Met of zonder koffie.)

Contact!

Of bekijk al mijn werk als:

‘Kruising tussen drilsergeant en zachtgekookt ei’

Millennials zijn de ideale werknemers om duurzaam in te zetten. De meesten zijn bloedserieus over hun eigen ontwikkeling. Toch is het managen van deze twintiger-dertigers geen sinecure. Gelukkig schreef een ervaringsdeskundige, Thijs Launspach er een boek over. ‘Werken met Millennials’. Een - niet te missen - interview (door een Gen X’er) met de auteur, een echte M. Clash of the Generations.

Interview over de combinatie: drilsergeant of zachtgekookt ei?

Over de spaghetti die hybride werken heet

Hybride werken gaat niet alleen over het werk zelf, maar ook over privé. De kinderen, de hobby’s, sporten, vrienden. Kost allemaal tijd, en het moet allemaal zo goed mogelijk bij elkaar passen. In een dag, en in een week. Niet alleen heb je te maken met soorten werk. Ook hebben mensen verschillende werkvoorkeuren. En dan zijn er nog de ervaringen uit het verleden.

Mijn kennisartikel hierover verscheen op diverse vakwebsites, zoals PW., en Facto. Zelfs even op NOS radio!

Vitaliteit? Een kwestie van tijd

Albert Sonnevelt kent u misschien nog van zijn anti-stresstips voor filerijders op BNR Nieuwsradio. Het team Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven, geeft ook trainingen aan het bedrijfsleven. Waarmee u vitaliteit, als onderdeel van een gezondere leefstijl, op de agenda kunt krijgen in uw organisatie.

Ik maakte een reportage tijdens een speciale ontbijtsessie

Uitkeringen voor nabestaanden

Als contentredacteur bij Postbus 51, nu onderdeel van rijksoverheid.nl. heb ik vele onderwerpen uit het dagelijks leven beschreven. Ik had het vooral over sociaal-economische en medische onderwerpen. Oftewel: geld, werk, zorg en inkomen. Kort-en-krachtig, voor telefonische helpdesks en als zelfhulp op de website. 

Daarbij zaten ook minder leuke onderwerpen, zoals deze. Let op: tekst uit 2008!

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.