De output van

Eerder met pensioen? Hmm ...

Bedrijven kunnen hun oudere werknemers fiscaal vriendelijk eerder met pensioen laten gaan. Maar veel werkgevers kunnen dat niet betalen. Ook houden de vervroegd gepensioneerden niet veel meer over dan het minimumloon. En waarom zouden bedrijven hun mensen met pensioen doorbetalen? Sommige oudere werknemers zijn echt 'op', vooral in fysiek zware beroepen. En ... werkgevers kunnen subsidie krijgen voor de loonkosten. Maar dat krijg je natuurlijk niet zomaar.

Na flink schaven, schuiven en schrappen ontstond dit beknopte en heldere verhaal. Onder andere te lezen op PW.

Terug naar het kantoor? Hier zijn 11 argumenten vóór!

Sinds het massale, gedwongen thuiswerkexperiment door de coronacrisis werken steeds meer mensen thuis. Zo ging thuiswerken van verdachte naar geaccepteerde werkvorm. En gingen de meeste kennisartikelen voor professionals over de voordelen van thuiswerken. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Die belichtte Marcelo Calbucci op het techplatform Geekwire. Zelf heeft Calbucci thuiswerken jarenlang afgewisseld met de zaak.

Ik reviewde zijn artikel, onder andere voor PW.

Word je hier gelukkiger van in je dagelijkse leven?

Stel je voor: een toekomst waarin we alles kunnen meten. Niet alleen IQ, ook Emotionele Quotient (EQ) en Spirituele Quotient (SQ). En misschien ook hoe gestrest je bent, wat je hormoonhuishouding is, wat je hebt gegeten, hoe goed je hebt geslapen en hoeveel je hebt bewogen. Niet alleen goed tegen ziektes en burn-out, maar ook om te zorgen dat mensen optimaal kunnen blijven functioneren. Meten is weten, dus …  

Wat vindt futuroloog Peter Joosten van zo'n Brave New Future?

Wenden? Wen er maar aan!

We leven in VUCA-tijden. Zeg maar: grillig, onzeker, chaotisch en ambigue. Alsof er 2,3 verschillende zaken door elkaar heen en gelijktijdig aan het gebeuren zijn. Het lijkt een beetje op de tijdsbeleving van de Maya's. Wat zeg je tegen mensen die zich daarop willen instellen? Bereid je voor op het volgende rondje in een achtbaan die je dacht te kennen, maar die toch heel anders gaat dan je ooit had kunnen bedenken. Marilijn Bouwmeester schreef zo'n boek. 

Een opzienbarend boek verdient een dito recentie!

Of bekijk al mijn werk als:

Hybride werken, wat is dat?

Wat is dat eigenlijk, hybride werken? Soms thuis, soms op kantoor of de zaak, antwoorden de meesten. Hangt er van af wat gedaan moet worden, wanneer en wat mogelijk is. Dat laatste antwoord komt misschien dichter bij de kern van het begrip: het wat van het werken bepaalt het waar, niet andersom. Hybride werken kan overal, en altijd. Maar niks moet.

Mijn kennisartikel hierover verscheen op diverse vakwebsites, zoals PW., en Facto

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Verandert er veel in 4 jaar? Ja, duizend duivelse details!

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.